Legendarni Ševčenko za N1: Greška je igrati sa agresorom

Nogomet 16. sep 202218:564 komentara
Andrij Ševčenko (Shutterstock)

Organizacija utakmice između Rusije i Bosne i Hercegovine uznemirila je javnost, ne samo u našoj zemlji, već i na cijelom evropskom kontinentu.

Naročito ljutito je javnost u Ukrajini doživjela što je Fudbalski savez BiH prihvatio poziv FS Rusije da se taj meč odigra, što su, u više navrata, putem medija i zvaničnih dopisa UEFA-i i FIFA-i i iskazali.

N1 je zatražio komentar o utakmici od najvećeg ukrajinskog fudbalera svih vremena i fudbalskom heroju brojnih Bosanaca i Hercegovaca, osvajaču Ballon d'Ora 2004. godine, Andrija Ševčenka.

“Ukrajinski savez i ja smo već govorili o toj utakmici, ali želio bih da ponovim nešto: Svaki dan u Ukrajini djeca i odrasli umiru zbog rata. Velika je greška igrati prijateljsku utakmicu sa nacijom koja je ujedno i agresor”, izjavio je Ševčenko ekskluzivno za portal N1, dodavši kako je zahvalan na podršci koju njegova zemlja ima iz Bosne i Hercegovine.

Utakmica Rusija – BiH, zbog izuzetno burne reakcije javnosti, nije još uvijek sigurna stvar. O njoj će biti riječi na tematskoj sjednici IO N/FS BiH 10. oktobra, a gdje će nekoliko članova IO tražiti da se otkaže meč koji je u načelu dogovoren.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar