Maguire kao primjer loše ekonomije u Skupštini Gane (VIDEO)

Nogomet 01. dec 202221:27
Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Skupština Gane pred početak Mundijala donijela je odluku da sjednicu na kojoj je jedina tema trebalo da bude Zakon o budžetu za 2024. odloži kako bi svi mogli da gledaju prvi meč reprezentacije na Mundijalu. Sada je sjednica održana, a premijer ove zemlje postao je hit na društvenim mrežama.

Premijer Gane Isak Adongo je zabavio sve članove Skupštine, ali zabavio je i cijeli svijet svojim izlaganjem na temu budžeta za sljedeću godinu povlačeći u govoru zanimljive paralele i pominjući Harryja Maguirea!

“Ako volite fudbal.. Ima igrač Engleske koji se zove Harry Maguire. On igra za Manchester United. Dok je bio u Leicesteru, pravio je faulove nad svima, bacao se i uklizavao svuda. I vidjeli su ga kao najboljeg defanzivca na svijetu.

Onda je Manchester odlučio da ga kupi. I on je postao najveća opasnost za odbranu Manchestera tako što je faulirao svoje igrače i davao asistencije rivalima.

A kada oni nisu uspijevali da postignu golove, Maguire je to radio umjesto njih.

Podsjetio bih vas da mi u ovoj državi imamo ekonomskog Maguirea”, rekao je premijer koji je dodao da je njegov zamjenik Mahmudu Bavumia postizao autogolove kao pomenuti defanzivac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar