Mašine stale, Sarajevo se još ne vraća na Koševo?

Rekonstrukcija stadiona Asim Ferhatović - Hase

FK Sarajevo je nakon reprezentativne pauze trebalo da se vrati na svoj novi završeni teren na stadionu Asim Ferhatović - Hase.

Sarajevo je početkom aprila trebalo da se vrati na svoj teren, kada je, uz ionako ogromno kašnjenje, trebao biti završen hibridni teren. Prošivanje terena započeto je prije nekoliko dana, a sada su se pojavile informacije da je ono zaustavljeno.

Vijest donosi navijačka Facebook stranica “Bordo porodica”.

“Nakon što su počeli završni radovi na rekonstrukciji travnjaka na stadionu Koševo, isti su prema riječima uposlenika Centra za sport i rekreaciju obustavljeni zbog loše odrađenih prijašnjih radova.

Naime, nakon što su stigle mašine i radnici Nizozemske kompanije Tarkett sports B.V. uočili su neke nepravilnosti, a iste se odnose na podlogu (o čemu smo i ranije pisali), mašine jednostavno nisu u stanju da prošiju hibrid zbog veoma tvrde podloge. Napomene radi, radove na postavljanju podloge koja je predmet vještačenja je radila kompanija Hellasod SA iz Grčke. Nogometni savez Bosne i Hercegovine, hoće li neko odgovarati? Općina Centar Sarajevo, Srđan Mandić, morate li sve iz medija saznati, ili se ponekad radovi obiđu?”, piše na ovoj Facebook stranici.

Ukoliko ovakva situacija potraje, FK Sarajevo moglo bi još pričekati kako bi se vratilo na stadion Asim Ferhatović – Hase. Sedmicama, možda i mjesecima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare