Slovački mediji o utakmici u Zenici: “Glas komentatora odjekivao praznim tribinama”

Nogomet 20. nov 202315:16 0 komentara
N1/F.Z.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je katastrofalni ciklus kvalifikacija za Evropsko prventvo, porazom od Slovaka na stadionu Bilino polje.

Kako su Slovački mediji izvještavali o novom trijumfu nacionalnog tima svoje zemlje, pročitajte u nastavku.

Portal sportnet.sme.sk, o pobjedi Slovačke izvijestio je naslovom: “Došli, vidjeli pobijedili”

Reprezentacija Slovačke osvojila je 22 boda u našoj kvalifikacionoj grupi. Na EURO će u paketu sa Portugalom, koji je izdominirao kvalifikacije sa maksimalnim učinkom od 30 bodova.

Medij futbalsfz.sk pisao je u naslovu o tome, kako su Slovaci uradili na kraju kvalifikacija, ono što su i trebali. A to je pobjeda.

“Bosanci su pohvalili kako se ‘organizovano branimo’, rekao je komentator, čiji je glas odjeknuo gotovo praznim tribinama. Bosanci su imali kaznu od UEFA-e koja im je smanjila kapacitet za tri hiljade, ali i da je bilo kazne, nije se očekivalo mnogo navijača. Time su navijači iskazali nezadovoljstvo dešavanjima u svojoj reprezentaciji”, piše futbalsfz.sk

Mediji u Slovačkoj, raspisali su se i o napadaču Robertu Boženiku. Fudabler portugalske Boaviste, nije postigao gol u dresu nacionalnog tima od 2021. godine. Boženiku je tako pao težak teret s leđa, a mediji su pohvalili njegov nastup.

Sport.sk istakao je naslov: “Danas nije bila burna atmosfera! Utakmica između Bosne i Slovačke nije privukla domaće”

“Sokolovi ne mogu očekivati ​​tradicionalnu burnu atmosferu na tribinama stadiona Bilino Polje u Zenici, jer BiH prijeti kazna zbog navijačkih nereda, a tribine ne mogu biti popunjene do 15.000 ljudi”, zaključili su uoči u članku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad