Messi potvrdio da ide u Inter i objasnio zbog čega se ne vraća u Barcelonu

Nogomet 07. jun 202321:45 0 komentara
Twitter

Lionel Messi potvrdio je u ekskluzivnom intervjuu za Mundo Deportivo da će od naredne godine igrati za Inter Miami, čiji je jedan od čelnih ljudi David Beckham.

Slavni Argentinac, jedan od najboljih fudbalera u historiji, istakao je da novac nije bio presudan u donošenju ove odluke.

“Idem u Miami. To je 100 posto potvrđeno. Da je bilo do novca, otišao bih u Saudijsku Arabiju. Jasno je da mi novac nije bio na prvom mjestu. Spreman sam za novi izazov”, istakao je Messi.

Otkrio je i zbog čega se nije vratio u Barcelonu.

”Čuo sam da su planirali prodavati igrače ili smanjivati plate da bi me doveli. Nisam želio preuzeti odgovornost za tako nešto. Zato sam donio ovu odluku. Nisam želio da netko pati zbog mene”, rekao je Messi pa je objasnio detalje svoje odluke:

“Da, istina je. Planirao sam se vratiti, bio sam jako uzbuđen zbog toga. No, s druge strane, nakon što sam doživio to što sam doživio, nisam želio opet prolaziti kroz istu situaciju i čekati da vidim kakav će biti ishod. Nisam želio prepustiti svoju budućnost u ruke drugih ljudi. Želio sam donijeti vlastitu odluku misleći na sebe i na svoju porodicu.”

Još uvijek nije poznato koliko će Messi zarađivati, ali se zna da je ugovor potpisan na tri godine sa opcijom da može da ga raskine na kraju svake sezone.

Važnu ulogu u dolasku Argentinca u Sjedinjene Države imali su Adidas i Apple dvije kompanije sa kojima Messi ima sponzorski ugovor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad