Mitrović na udaru: Završio na stubu srama, Englezi traže drakonsku kaznu (VIDEO)

Nogomet 20. mar 202311:41
REUTERS/Carl Recine

Aleksandar Mitrović se nalazi na stubu srama u Engleskoj.

Srpski napadač je isključen u 72. minutu nakon burnog protesta kod glavnog sudije Chrisa Cavanaugha kojeg je u jednom trenutku uhvatio za ruku i prijetio mu.

Mnogi su ocijenili da je to bilo pravo pomračenje uma Mitrovića, neki idu toliko daleko da očekuju da Fudbalski savez Engleske suspenduje srpskog napadača na 10 mečeva.

Jedan od najglasnijih je Chris Sutton, bivši napadač Chelseaja i Celtica.

“Imao je pomračenje. To nije izgovor. Ne možete da dignete ruku na zvaničnika meča. Bilo je djece koja su gledala ovaj meč. Ako ne bude oštro kažnjen, onda će da pomisle, ako Mitrović može, mogu i ja“, istakao je Sutton.

Menadžer Marko Silva je kritikovao Mitrovića, ali je istakao da je prestrogo pokazao napadaču crveni karton.

“Mitrović mora da kontroliše emocije, ali ne zaslužuje dugu kaznu. Ako me pitate da li je to bilo za crveni… sumnjam da jeste. Baš bih volio da znam šta će sudija upisati da sam mu rekao. To nije bilo nešto za šta bi trebalo da mi pokaže crveni karton“, rekao je Silva.

Keitth Hackett, sudijski ekspert, napisao je kolumnu za britanski „Telegraph“ koja u samom naslovu traži žestoku kaznu.

“Aleksandar Mitrović mora da dobije tešku kaznu – on zaslužuje 10 mečeva zabrane“, bio je naslov kolumne u kojoj je pisalo.

Istakao je da kazna od tri susreta nije dovoljna.

“Ne mogu da shvatim šta prolazi kroz glavu igrača u takvim momentima i zaista je potrebno da odgovorna tijela preduzmu jake mjere. Kazna od tri meča suspenzije neće biti dovoljna, ako se to desi poslat će se užasna poruka. Kritikovao sam što se nije kaznio Bruno Fernandes kada je u meču Manchester Uniteda i Liverpoola stavio ruku na sudiju“, jasan je Hackett.

Problem je što se suspenzija odnosi na sve utakmice u Engleskoj, pa bi mogao da propusti mečeve Premijer lige.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare