Najkontroverzniji gol SP krije ludu priču dvojice drugara iz djetinjstva

Nogomet 05. dec 202209:54
Izvor: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Japan je jedna od najljepših priča dosadašnjeg Mundijala, a njihova bajka bi mogla da se nastavi poslije meča sa Hrvatskom. japanci su u grupnoj fazi šokirali Nemačku i Španiju.

Dva japanska reprezentativca, Kaoru Mitoma i Ao Tanaka, upoznali su se kao djeca u istoj školi. Kao osnovci, sanjali su da nastupe na svjetskom prvenstvu i taj san su upisali u školski ljetopis. Danas će konkurisati za nastup protiv Hrvatske u utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru od 16 sati.

Obojica su pohađali osnovnu školu Saginuma u ​​Kavasakiju. Krilo Brightona Mitoma imao je samo 13 godina kada je u svom školskom godišnjaku napisao da će učiniti Japan ponosnim kao fudbaler. Godinu dana mlađi od Tanake, ponovio je svoje riječi u školskom godišnjaku. Uspjeli su to, sa posebnim akcentom na meč protiv Njemačke.

Aut ili ne?

Taj kontroverzni cilj bio je njihov rad. Mitoma je bio igrač koji je poslao loptu sa linije ka golgeteru Takami, šokirao Špance i ponovo podijelio svijet na pristalice VAR tehnologije i one protiv nje. Gol, koji se dugo analizirao i čiju je regularnost riješila samo FIFA objavljivanjem dva video snimka na društvenim mrežama, učinio je Mitomu i Tanaku herojima Japana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar