Navijač koji je ušao na teren u Kataru pušten na slobodu

Nogomet 29. nov 202212:16
Izvor: REUTERS/Matthew Childs

Osoba koja je na Svjetskom prvenstvu u fudbalu tokom utakmice Portugala i Urugvaja ušla na teren sa zastavom duginih boja i majicom u znak podrške Irankama i Ukrajini, ubrzo je puštena na slobodu, prenijela je agencija France presse.

Prema navodima lokalnog izvora protiv Italijana po imenu Mario Ferri nije preduzeta nikakva dalja akcija zbog toga što je u ponedjeljak ušao na teren.

Incident se dogodio u 52. minutu utakmice, a poslije 30-tak sekundi njega je na zemlju oborio redar, da bi ga zatim obezbjeđenje mirno izvelo van terena.

Ferri je poznat po upadima na teren. Tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu istrčao je na teren tokom meča Belgije i Sjedinjenih Američkih Država sa majicom na kojoj je pisalo “Spasite djecu favela” i “Ćiro živi”, u znak sjećanja na ubijenog navijača Napolija.

Poslije utakmice portugalski vezista Ruben Neves rekao je da je cijeli svijet razumio poruku upućenu LGBTQ+ zajednici, Ukrajini i Irankama.

“Znamo šta se dešava oko ovog Svjetskog prvenstva. Naravno da smo uz njih, sa Iranom takodje, Irankama. Nadam se da se ovom dečku ništa neće desiti jer razumemo njegovu poruku, a mislim da je i svijet razumije”, dodao je Neves nakon pobjede Portugala nad Urugvajom (2:0).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar