Navijanje iz taxija u Dohi: 200 navijača Hrvatske iz BiH bodriće Vatrene (VIDEO)

Nogomet 05. dec 202214:384 komentara
Izvor: Ivica Džambas/Facebook

Fudbaleri reprezentacije Hrvatske imaće podršku i navijača iz Bosne i Hercegovine u borbi protiv Japana za plasman među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Predstavnik navijača reprezentacije Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivica Džambas govorio je za Newsroom N1 televizije. Džambas se javio iz taksija u Dohi na putu prema stadionu Al Janoub, zajedno sa ostalim navijačima koji će pratiti susret Japan-Hrvatska.

“Očekujemo oko 5 tisuća hrvatskih navijača na stadionu Al Janoub. Negdje približno 200 navijača Hrvatske iz Bosne i Hercegovine. Neki su od početka i prate reprezenataciju. Ima iz Posušja ekipa oko 20 navijača i Mostara 10. Oni od početka svjetskog prvenstva prate Hrvatsku. Oni ostaju do Božića i proslaviće titulu prvaka svijeta u Kataru” kazao je Džambas.

Izvor: Ivica Džambas/Facebook
Izvor: Ivica Džambas/Facebook
Izvor: Ivica Džambas/Facebook
Izvor: Ivica Džambas/Facebook

Grupa hrvatskih navijača iz BiH srela je i navijače Vatrenih iz Azije.

“Sreli smo u centru Dohe nekoliko navijača obučenih u hrvatske nacionalne dresove. Ekipa je bila iz Omana, Nepala, Bangladeša, Inodenzije i Singapura. Pitali smo ih da li znaju nabrojati po tri igrača Hrvatske. Oni su rekli: ‘Modrić, Modrić i Modrić’. Samo znaju Modrića i to je dokaz da je sport najveći ambasador jedne zemlje. Kao što su Džeko i Pjanić prva asocijacija kada govorimo o reprezentacije Bosne i Hercegovine” prepričao je predstavnik hrvatskih navijača iz Bosne i Hercegovine.

Pogledajte u nastavku navijačke pjesme i atmosferu iz Dohe u taksiju, ekipe iz BiH koja će navijati za Hrvatsku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar