Neočekivano priznanje Ronalda: U kući čuva pepeo oca i sina

Nogomet 17. nov 202210:48 0 komentara
REUTERS/Toby Melville

Fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Portugala Cristiano Ronaldo priznao je u intervjuu britanskom novinaru Piersu Morganu da kod kuće čuva pepeo svog oca Josea Aveira koji je umro 2005. godine i preminulog sina Angela.

“Pepeo mog oca i pepeo mog sina su sa mnom. Želim da ih čuvam do kraja života, a ne da ga prospem preko okeana. Stalno razgovaram sa njima. Pomažu mi da postanem bolja osoba, da budem dobar čovjek i otac,“ rekao je Ronaldo i nastavio:

„Kada je Georgina došla kući sva druga djeca počela su da se pitaju: ‘Gde je drugi klinac? Gdje je drugo dijete?’ Sjeli smo za sto i stalno su pitali gdje je. Nedjelju dana kasnije, rekao sam: ‘Budimo iskreni sa djecom. Recimo im da je Angel, tako smo htjeli da ga nazovemo, otišao u raj. Djeca su sve razumjela. Pričali su: ‘Tata, ja sam mu ovo napravio’, a onda su uperili prst u nebo. Najviše mi se sviđa što je on dio njihovog života. Neću da lažem djecu, rekao sam im istinu, ali to je bio težak proces“

Teški trenuci ojačali su Portugalca.

„Na neki način postao sam bolji otac ostaloj djeci. Postao sam bolji prijatelj sa njima. Zbližili su se sa taticom. To se odnosi i na mene i Georginu,“ izjavio je Ronaldo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad