Nevjerovatna priča: Španski fudbaler slučajno saznao da je princ

Nogomet 31. jan 202321:19
Printscreen Instagram

Bivši igrač Swansea, Betisa, Espanyola i bivši reprezentativac mladih kategorija Španije, Jordi Amat, posljednjih dana se našao u zanimljivoj situaciji.

Iako je ostvario sasvim pristojnu karijeru, Amat nikada nije u potpunosti ispunio očekivanja koja su mnogi imali još dok je kao junior nastupao za Espanyol.

Međutim, Amat se prilično dobro osigurao za budućnost. Pored unosnih ugovora u prethodnim klubovima, Amat je sasvim slučajno saznao da je indonezijski princ.

Za sve je zaslužna njegova baka koja je rođena na jednom otoku u Indoneziji. Iako je Amat rođen u Barceloni gdje je i proveo veći dio života, on je zbog bake imao mogućnost dobijanja indonezijskog državljanstva piše španska Marca.

Amatova baka je potomak indonezijskog kralja, a fudbaler je saznao da je ona bila princeza otoka. Njegov pradjed je bio vladar većeg dijela tog otoka, a da stvari budu zanimljivije Amat je za sve to slučajno doznao. Pa i za činjenicu da se titula može naslijediti.

Ovaj 30-godišnjak trenutno nastupa u Johor DT u Maleziji, a prošle godine je uspio dobiti državljanstvo Indonezije te je za reprezentaciju odigrao već četiri utakmice. S tim potezom je riješio sve prepreke da definitivno postane princ.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar