Nijemci bijesni, tužili FIFA-u Sudu za sportsku arbitražu

Nogomet 23. nov 202214:54
Izvor: REUTERS/Annegret Hilse

Na pomolu je, po svemu sudeći, još jedan obrat u slučaju kontroverze oko nošenja trake "One love" oko ruke nekih kapetana momčadi koje igraju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.

Jedna od momčadi koja je namjeravala nositi sportnu vrpcu oko ruke bila je nacionalna vrsta Njemačke. Time su htjeli iskazati podršku LGBTQ+ osobama. S nošenjem zastave duginih boja složili su se i kapetani Nizozemske, Belgije, Danske, Francuske, Walesa, Engleske, Norveške i Švicarske.

A onda je FIFA reagirala i zaprijetila da će igrači zbog nošenja trake biti kažnjeni.

Engleska se povukla i Harry Kane u susretu protiv Irana nije nosio traku, ali njemački savez nije odustao i nastavio je inzistirati na tome. Hitno su se obratili Sudu za sportsku arbitražu (CAS) kako bi se situacija brzo riješila i kako bi kapetan mogao nositi traku.

Odluka bi mogla doći već u srijedu poslijepodne, a iako FIFA tvrdi da nema pravne osnove za promjenu odluke, CAS je taj koji ima posljednju riječ i koji mora odlučiti hoće li se traka koristiti ili ne, prenosi španjolska Marca.

Svjetsko prvenstvo u Kataru već je koštalo njemačku reprezentaciju, čak i prije no što su igrači debitirali na travnjaku. Grupacija REWE, matična tvrtka DER Touristik – druge najveće europske turističke grupacije – objavila je da prekida sponzorstvo Njemačkog nogometnog saveza.

„Za nas nogomet znači, između ostalog, fair play, toleranciju i solidarnost, a i mi se zalažemo za te vrijednosti“, rekao je Lionel Souque, izvršni direktor REWE-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar