Ništa ne prepušta slučaju: Haaland pod budnim okom Guardiole i u reprezentaciji

Nogomet 21. sep 202212:22
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Očekivanja od Erlinga Haalanda u Manchester Cityju bila su velika, ali je u prvih deset utakmica Norvežanin uradio i više od očekivanog u vjerovatno najzahtjevnijoj ligi svijeta.

Sada već bivši napadač Borussije Dortmund za Građane je postigao 14 pogodaka u deset utakmica, a njegova fizička sprema je impozantna. Ni to nije slučajno, a da Guardiola ništa ne prepušta slučaju svjedoči i podatak da će na s Haalandom u kamp Norveške na reprezentativnu pauzu i Cityjev čovjek, italijanski sportski terapeut – Mario Pafundi.

Italijan je u redovima Cityja od 2016. godine, a prethodno je radio za jedan od najvećih biciklističkih timova svijeta – Team Sky. On radi s Haalandom po posebnom programu od dolaska Norvežanina u klub tokom ljeta, a cilj je dovesti ga u najbolju moguću fizičku formu.

Marca piše kako je i fudbalerova želja bila da Pafundi otputuje s njim u kamp Norveške tokom reprezentativne pauze kako bi zadržao dnevnu rutinu i ostao na vrhuncu forme. Selektor reprezentacije Stale Solbakken nije imao ništa protiv, a zatražio je od Pafundija da svoje “tajne” podijeli i sa ostatkom ekipe.

“Radit će sa svim reprezentativcima, a ne samo s Erlingom. On ovdje nije samo Erlingov čovjek”, rekao je Solbakken. Koliko može doprinijeti reprezentaciji u kratkom periodu je legitimno pitanje, ali teško da im može škoditi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar