Nowitzki: Luka je bolji sada nego ja u svom zenitu

Nogomet 16. jul 202112:38 > 15:46 0 komentara
REUTERS/Ints Kalnins

Legendarni Dirk Nowitzki ističe da je uvijek tu za Luku Dončića, koji je Nijemca naslijedio u ulozi lidera Dallas Mavericksa.

Nowitzki je sa Mavsima uzeo titulu 2011. godine, a Dončić je dva puta s timom stigao do play-offa, i oba puta izgubio na startu od Los Angeles Clippersa.

“Razvili smo divan odnos, i pomalo je tužno što smo skupa igrali samo jednu godinu. On je poseban talenat, toliko dobro čita igru sa samo 21-22 godine i nevjerovatno je svestran. Rekao bih da je već sada bolji od mene u trenutku mog zenita. Toliko je dobar“, kaže Dirk i dodaje:

“Bilo je zadovoljstvo biti tu oko njega – dobar je dečko, želi da uspije. Ostali smo u kontaktu. Uvijek sam tu za njega ako mu je nešto potrebno, ako ima neko pitanje ili problem, naravno da ću mu pomoći“.

Nowitzki je istakao da mu je drago ako je on otvorio put nekom drugom igraču, kao što su njemu činili njegovi prethodnici.

“Bilo je Evropljana koji su meni utrli put. Detlef Schremph mi je bio idol, zatim Kukoč, Petrović… Imponuje mi da čujem da je moja karijera pomogla da se otvori put za nekog mlađeg i ako sam inspirisao nekog iz Evrope da radi naporno i da se bavi košarkom“, zaključio je Novicki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad