Potencijalni strateški partner Željezničara “oteže”, rok do kraja godine

Nogomet 07. dec 202218:151 komentar
Izvor: Eldin Diglisić

FK Željezničar i dalje traži potencijalnog strateškog partnera i investitora kako bi egzistirao na zdravim nogama, ali stvari za sada ne idu u pravom smjeru.

Predsjenik Željezničara, Edis Kovačević na press konferenciji Željezničara rekao je da je na početku kontakata sa biznismenom Eldinom Diglisićem postojao optimizam, ali su se u međuvremenu stvari promijenile.

“Znate da smo objavili poziv i da je bilo potencijalnih ponuđača. Usvojili smo strategiju na skupštini. Bilo je nekoliko zainteresovanih strana, koji su se javili i bili zainteresovani. Mi smo tada prihvatili ponudu gospodina Diglisića i skupština je to jednoglasno podržala jer smo smatrali da je to najbolje za klub. Nakon tog dogovora dolazi do usporenja vezano za aktivnosti vezano za klub. U novembru smo izrazili nezadvoljstvo dinamikom pregovora i ostavili rok do kraja godine da završimo priču oko njegovog ulaska u klub. Taj postupak pregovaranja sa gospodinom Eldinom nije prekinut. O tome ne odlučuje Upravni Odbor, o tome odlučuje organ za pregovore. Čekat ćemo do kraja godine, tako da je klub sve uradio, sve ispoštovao, i nakon nove godine ćemo javnosti saopštiti ono što je ishod i tok pregovora, kakav je bio”, rekao je Kovačević.

Diglisić, kažu u FK Željezničar, nije bio jedini zainteresovani strateški partner.

“Imali smo razogovore sa još jedniom ponuđačem iz SAD-a. On nam je rekao prije dvadesetak dana da nije u situaciji da podnese ponudu.”

Ukoliko Željezničar ne uspije ostvariti dogovor sa Eldinom Diglisićem, klub će morati ponovo krenuti u potragu za novim potencijalnim investitorom, koji će život Željezničara učiniti normalnim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar