Prosinečki: Na svim portalima je vijest kako se Hadžibegić svađa s publikom

Nogomet 30. mar 202308:34
LLUIS GENE / AFP/F.Z. - N1/Be Funky

Legendarni fudbaler i nekadašnji selektor BiH, govorio je o fudbalskim reprezentacijma Bosne i Hercegovine i Srbije, nakon prvog prozora u kvalifikacijama za EURO 2024.

Bivši trener ljubljanska Olimpije bio je kritičan u razgovoru prema medijskoj zajednici, kada se govori u kontekstu reprezentacije BiH i posljednjim dešavanjima na stadionu u Bratislavi.

“U biti mediji vole pisati o glupostima, ili o spektaklu. Vama nije vijest da je netko da tri pogotka, već tko je izašao negdje. Na portalima se puno piše o takvim stvarima. Na svim je portalima glavna vijest kako se Faruk Hadžibegić svađa s publikom.” kazao je nekadašnji selektor BiH za Večernji list. 

Verbalni sukob navijača i Hadžibegića nakon poraza u Bratislavi

“Ne znam što govori. Ne piše se o tome kako je BiH igrala. Ne pričamo o konkretnim stvarima. Puno je portala i voli se pisati o tome. Važnija je vijest od, recimo, pobjede 2:0.” zaključuje popularni Žuti.

“Koliko god se Srbi ljutili, njihov mentalitet se vidio u Kataru”

Robert Prosinečki, bivši legendarni fudbaler, koji je sa Crvenom zvezdom postao šampion svijeta i Evrope. Govorio je o izboru za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije i rezultatu reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru prošle godine.

„Srbi moraju da naprave kult reprezentacije, pokušava to da uradi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na Svjetsko prvenstvo jer ih godinama nije bilo nigdje, a stalno smo pričali da imaju dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na posljednjem Svjetskom prvenstvu do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima“ rekao je Prosinečki za „Večernji list“.

Dragan Džajić je nedavno imenovan za novog predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

„Teško mi je da pričam o situaciju tamo kod njih. Džaja ima mnogo godina i ima mnogo iskustva na tim funkcijama. Što je toliko važno biti predsjednik Saveza?“, pitao se Hrvat.

Spomenuo je primjer Engleske, Španije, Njemačke…

„Drago mi je da je Džaja predsjednik. Svaki predsjednik mora donijeti novac i napraviti strategiju po kojoj sve mora funkcionisati. Kako se zove predsjednik njemačkog, engleskog ili španskog saveza? Rijetki to znaju. Ne mora predsjednik biti bivši fudbaler ili nešto posebno“, iznio je stav bivši fudbaler i trener Zvezde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad