Protukandidat Miloševiću bio bh. stručnjak koji je sa velikim uspjehom radio u Njemačkoj

Nogomet 22. sep 202316:09 0 komentara
SSV Jahn Regensburg

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina je prema pisanju pouzdanog Sport kluba dobila novog selektora. U pitanju je bivši reprezentativac Srbije Savo Milošević koji će tako na klupi Zmajeva naslijediti Mehu Kodru.

U ovom kvalifikacionom ciklusu, nakon niza loših rezultata i sve neizvjesnijeg plasmana na Evropsko prvenstvo 2024. godine, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prvo je smijenio Faruka Hadžibegića, a nakon samo dvije utakmice i Mehu Kodru.

Sport Klub iz svojih izvora saznaje da će novi selektor Zmajeva biti Savo Milošević čije se imenovanje očekuje u toku sljedeće sedmice kada će biti poznato i više detalja o ugovoru koji će Milošević potpisati sa FS BiH.

Posljednji angažman Milošević je imao u Olimpiji prije dvije godine.

Njegov protukandidat za upražnjeno selektorsko mjesto bio je bh. stručnjak i bivši trener Regensburga Mersad Selimbegović koji je sa dosta uspjeha radio u Njemačkoj. Selimbegović se u prošlosti dosta puta spominjao da bi mogao sjesti na užarenu klupu, no prema svmeu sudeći N/FS BiH je donio odluku da je ipak Milošević kvalitetniji kandidat.

Selimbegović je u Regensburgu radio od 2019. godine te je sa tim timom uspio izboriti plasman u Cvajtu, a u maju ove godine napustio je taj klub.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA: