PSG osudio ponašanje navijača u Nici

Nogomet 09. sep 202216:08
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Francuski nogometni prvak Paris Saint-Germain najoštrije je osudio nasilje na tribinama prije početka susreta Konferencijske lige Nica - Koln, nakon što su mediji objavili kako su u njima sudjelovali i navijači pariskog kluba.

Utakmica između Nice i Kolna kasnila je skoro sat vremena zbog žestokih sukoba francuskih i njemačkih navijača na tribinama.

Izgredi su počeli kada su se njemački huligani probili sa svog sektora, te napali domaće navijače i policiju. Mediji navode kako su se gostujućim navijačima pridružili i huligani PSG-a.

U izgredima su ozlijeđene 32 osobe, pri čemu su četiri hospitalizirane.

Francuski prvak se ogradio od skupine izgrednika osudivši nasilje.

“Paris Saint-Germain najoštrije osuđuje nasilje počinjeno tijekom utakmice između Nice i Kolna. PSG je više od desetljeća jedan od klubova koji su najviše predani iskorjenjivanju nasilja na nogometnim stadionima,” poručili su s Parka prinčeva.

PSG je objavio kako je skupina “Supras Auteuil”, koja je sudjelovala u neredima, raspuštena u travnju 2010., te da njezini bivši članovi nisu priznati kao navijači Paris Saint-Germaina i zabranjen im je dolazak na stadion.

Klub podsjeća da priznaje samo organizacije navijača koje imaju potpisan ugovor o pravima i dužnostima navijača kako bi zajamčio optimalne sigurnosne uvjete u svom ograđenom prostoru i prilikom putovanja prve momčadi kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar