Reprezentativac Srbije se sukobio s pljačkašima, zadobio lakše povrede

Nogomet 10. aug 202209:14
ATTILA KISBENEDEK / AFP

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić doživio je lakše povrede u nasilnoj pljački blizu njegovog doma u Amsterdamu, otkriva nizozemski "De Telegraf“.

Kako javlja ovaj list, dva naoružana čovjeka čekala su kapitena Ajaxa i jednog od najboljih igrača nizozemske lige ispred njegovog doma, verovatno želeći da ukradu njegov sat, u noći između 27. i 28. jula.

Pljačkaši su Tadića sačekali u Van Egenstrat ulici, kada je izašao iz svog auta. Srpski fudbaler je pokušao da pobjegne i nakon kraće jurnjave, uslijedio je sukob. Tadić je uspeo da otvori vizir sa kacige jednog od dvojice pljačkaša i da ga ošamari.

Tom prilikom Tadić je pretrpio manje povrede ruke i pocijepao je svoju odjeću. Potom je Tadić uspio da pobjegne u jedan ugostiteljski objekat, a razbojnici su posle borbe pobjegli skuterom.

Nekoliko dana prije pokušaja pljačke su dva čovjeka sa šljemovima već kucala na vrata Tadićeve kuće i pretvarali se da su dostvaljači pice, piše “De Telegraf”. Tom prilikom Tadić nije bio kod kuće i njegova supruga je postala sumnjičava, te nije otvorila vrata.

Proteklog vikenda Tadić je bio dio tima u pobjedi nad Fortunom Sittard od 3:2. Srpski reprezentativac je u tom meču upisao asistenciju za treći gol koji je postigao Brian Brobbey.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad