Ronaldo traži da mu Juventus isplati 20 miliona – poziva se na tajni dokument

Nogomet 04. dec 202218:28
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo zatražio je od Juventusa da mu isplati 20 miliona eura, kako prenosi italijanska "Gazzeta dello sport“.

Ronaldo se pozvao na “tajni dokument“ koji je potpisao sa slavnim italijanskim klubom, u kom mu je obećano 20 miliona eura, uprkos tome što je najavljivao korekcije plata tokom vrhunca pandemije korona virusa.

Igrači Juventusa nisu odustali od isplate punih plata tokom vrhunca pandemije, ali je klub prijavio da su isplaćena tri umjesto četiri mjeseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata sa klubom.

“Ronaldo je javno govorio da se složio sa smanjenjem plate, ali je u tajnosti potpisan ugovor koji mu garantuje ovaj iznos, čak i u slučaju da ode iz kluba. Ronaldo je tražio od advokata da provjere situaciju i prouče finansijsko stanje kluba Juventusa prije nego što je podnio zahtjev“, navodi “Gazzeta dello sport“.

Kompletna uprava Juventusa na čelu sa predsjednikom Andreom Agnellijem podnijela je ostavku. Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu protiv njih zbog finansijskih malverzacija, odnosno nelegalnih isplata novca igračima 2020. i 2021. godine.

Ronaldo je igrao za Juventus u periodu od 2018. do 2021. godine. Sada je sa reprezentacijom Portugala na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar