Selektor Slovačke izdvojio dva najopasnija Zmaja: Pod pritiskom smo

F.Z./N1

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Bratislavi snage odmjeriti protiv selekcije Slovačke.

Slovačka je u nizu od pet utakmica bez pobjede, a posebno su velike kritike doživjeli reprezentativci Slovačke nakon remija u prvom kolu kvalifikacija protiv Luksemburga.

Selektor Francesco Calzona najavio je sutrašnji meč protiv Zmajeva i bio veoma oprezan. Italijanski strateg na klupi Slovaka respektuje BiH. Na pitanje N1 koga vidi kao naopasnije fudbalere po svoj gol, odgovara:

“Naravno, cijela ekipa BiH je jaka. Rade Krunić i Amar Dedić igraju u jakim timovima. Moramo posebnu pažnju obratiti na njih, kako bi savladali Bosnu i Hercegovinu. “

Reprezentativci BiH doputovali u Slovačku, na aerodromu potpisivali autograme

Slovački novinari pitali su Calzonu, koliko je analizirao i novog selektora Faruka Hadžibegića.

“Kao sto je Lobotka rekao, analizirali smo utakmicu protiv Islanda. Fizički su jako spremni. Ne želimo obraćatu pažnju preveliku na njih. Moramo se fokusirati na sebe.”

F.Z./N1

Na pitanje N1 kako se nosi sa pritiskom slovačke javnosti zbog pet mečeva bez pobjede, Calzona odgovara:

“Rad selektora je posao koji donosi sitaucije pod pritiskom. Ne ide uvijek sve po planu. Prihvatam kritiku javnosti. Vjerujem u svoje igrače. Zadovoljan sam igrom i ponašanjem. I moji igrači osjećaju svoj udio krivnje.”

Hvali i Zmajeve, jer kako tvrdi nisu bez razloga u baražima za Euro posljednjih godina.

“Naravno dolaze u dobrom raspoloženju nakon pobjede. Ekipa je dosta potcjenjivana. Tri baraža u kvalifikacijama za EP su izborili do sada. Ne ulazim sa strahom i nepovjerenjem u svoje momke, ali to su činjenice.”

Novinari su pitali, kakav je zdravstveni bilten selekcije Slovačke, te da li selektor Calzona planira šta mijenjati:

“Odmorili smo se i spremni smo za meč. Na raspolaganju ponovo imamo Zrelaka. I trebamo više takvih igrača.”

Tek protiv Bosne i Hercegovine, Slovaci će sa Calzonom imati sve igrače na okupu, izuzev povrijeđenog Milana Skriniara. Novinari i fudbalski analitičari mu zamjeraju nefikasnost u napadu.

“Problem je vrlo vjerovatno što presing nismo uspjeli što bolje uigrati, zbog nedostatka vremena. Ovo je naše treće okupljanje i petnaesti trening. Moram reći da imamo 25 različitih mentaliteta, koje igrači nose iz svojih klubova. Nije to alibi, ali je tako, pa moramo sve ujediniti.”

Podsjetimo, meč između Slovačke i Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju sa početkom od 20 sati i 45 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad