Sto miliona eura vrijedno pojačanje Redsa: Iskreno, ništa ne razumijem Kloppa

Nogomet 05. okt 202214:03 0 komentara
REUTERS/Phil Noble

Darwin Nunez, 100 miliona eura vrijedno pojačanje Liverpoola ponovno je završilo na naslovnicama, ali ne zbog sjajnih poteza ili golova.

Nakon domaće pobjede protiv Rangersa (2:0) u sklopu 3. kola Lige prvaka, uruguvajski je nogometaš sam sebi pucao u noge. Izjavio je kako ne razumije upute svog trenera Jurgena Kloppa, koji već neko vrijeme brani svog napadača pred oštrim perom engleskih novinara:

“Iskreno, ništa ne razumijem njegove upute”, odgovorio je Nunez na pitanje o trenerovom planu za ovu utakmicu pa dodao:

“Kasnije pitam svoje suigrače što je rekao, ali mislim da je jako jednostavan. Traži nas jednostavne stvari, da se ne bojimo igrati, da budemo samouvjereni. Kada možemo izgubiti loptu, kada moramo krenuti u presing, to uvijek traži od nas”, piše El Pais.

Nunez se još nije prilagodio na Liverpool

Također, progovorio je o svojoj prilagodbi na engleski nogomet:

“Ponekad se osjećam malo neodlučno, nisam pun samopouzdanja, ali kako će treninzi i utakmice odmicati, bit će sve bolje. Trener vjeruje u mene, Portugalci mi prevode, a tu su i suigrači koji pričaju sa mnom i govore mi da budem smiren. Kad pričaju sa mnom, mirniji sam jer znam ako nešto pogriješim, da će stati iza mene“, rekao je Nunez koji je još uvijek bez pogotka u elitnom klupskom takmičenju.

U engleskoj Premier ligi upisao je jedan gol i asistenciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad