Talijani: Ovo su tri razloga zašto je Hrvatska u prednosti

Nogomet 23. jun 202407:12 0 komentara
AP Photo/Petr David Josek

Hrvatsku u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu očekuje ključna utakmica s Talijanima za nastavak turnira na Euru u Njemačkoj.

Brojne su kalkulacije u igri, pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz u osminu finala Eura, remi je gura u krug trećeplasiranih reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru, ali nešto se pita i Španjolce te Albance.

JOŠ SPORTA

Italija je s pobjedom sigurna druga, a igra joj i bod što je na papiru velika prednost u odnosu na Hrvatsku koja mora pobijediti, a Football Italija izdvojila je tri razloga zašto je Hrvatska u prednosti.

Prvi je razlog da Italiji odgovaraju dva rezultata, ali da bi trebali gledati samo pobjedu. U slučaju poraza i dalje su u dobroj situaciji da prođu dalje kao jedna od trećeplasiranih ekipa, ali se ističe da je opušten pristup kroz povijest često znao biti koban za Azzurre.

Kao drugi razlog Football Italia smatra kako je Hrvatska po godinama stara momčad, ali napominje kako se radi o iskusnoj i ponosnoj ekipi s puno više znanja igranja ovakvih utakmica nego što imaju igrači Italije. Hrvatsko iskustvo i motivacija najveća su prijetnja Italiji.

I za kraj, kao treći razlog naveli su kako će Hrvatska biti svježija u odnosu na njih, s obzirom da su imali dan odmora više. Italija će u nedjelju letjeti u Leipzig, udaljen 420 km od Iserlohna, gdje se nalazi talijanska baza. Football Italia upozorava da bi baš taj faktor mogao biti presudan.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!