Tužne vijesti iz Brazila: Legendarni Pele prebačen na odjel palijativne njege?

Nogomet 03. dec 202214:241 komentar
Izvor: FRANCK FIFE / AFP

Legendarni brazilski nogometaš Pele prebačen je na odjel palijativne njege u bolnici "Albert Einstein" Sao Paolo. Kako piše lokalni medij Folha, on ne reaguje na kemoterapiju koju prima od septembra prošle godine kada je operisan od raka crijeva.

Početkom godine dijagnosticirane su mu metastaze na crijevima, plućima i jetri.

Folha objavljuje kako je Pele na palijativnoj njezi, odjelu na kojem se nalaze terminalni pacijenti, odnosno oni za koje nema lijeka. On će za sada, prema njihovim informacijama, primati samo terapiju za ublažavanje bolova.

Bolnica je u petak objavila da je Peleu dijagnosticirana respiratorna infekcija te da je na terapiji antibioticima. Također su naveli da je stabilan, ali da će ostati u bolnici radi nastavka liječenja. Zbog toga je ova informacija koju su objavili brazilski mediji šokirala.

Njegova kćerka pokušala je ublažiti ovu hospitalizaciju.

“Jako puno buke se diglo oko toga što je moj otac opet u bolnici. Dobio je malo natečenje pa je završio na kontrolama, a dobit će i novu terapiju. Sve je u redu, nema nikakve krize niti se očekuje dodatno pogoršanje”, napisala je Peleova kćer Kely Nascimento na Instagramu.

Pele je prošao i tri operacije u posljednjih godinu dana i to kuka. Ima problema i sa srcem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar