Vaha: Zahvaljujući Veležu napravio sam nešto u životu, zahvalan sam na tome

Nogomet 26. jun 202220:37 1 komentar
N1

Fudbalski klub Velež večeras obilježava 100. rođendan, a brojne legende stigle su u grad na Neretvi.

Jedna od njih je i legendarni Vahid Halilihodžić, trenutni selektor Maroka. Vaha koji je biranim riječima govorio o Veležu obratio se prisutnim medijima.

“Sa velikim zadovoljstvom sam došao tu. Ovo je klub koji je imao teških trenutaka. Ja lično sam puno zahvalan Veležu. Zahvaljujući njemu napravio sam nešto u životu. Izabrao sam fudbal, nisam se prevario i proveo sam u ovom klubu 13 godina. Moja zadnja utakmica u dresu Veleža bilo je osvajanje Kupa Maršala Tita, to su nevjerovatna vremena”, rekao je Halilhodžić kroz emocije.

Velež je bio poštovan i u nekadašnjoj Jugoslaviji.

“Velež je bio poštovan ne samo od Mostara i Hercegovine nego i šire. Uvijek smo imali neku šarmantnu igru, lepršavu, privlačili smo ljude”, priča nam Vaha.

Sjajni rezultati Veleža u posljednje vrijeme, Rođene vratili su na puteve stare slave.

“Za Velež se navija za Velež se voli. Treba nastaviti pomagati, navijati za klub. Ove godine su napravili nevjerovatan poklon i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, nadam se da će biti još tavkih trenutaka”, rekao je Halilhodžić koji je potom dodao kako je politika poremetila dodatni rast kluba:

“Bilo je sjajnih generacija u Veležu, međutim politika nije dozvolila da nešto urade. Ovim momcima čestitam, puno se zahvaljujem i želim mnogo sreće u Evropi.”

Vaha nije mogao kontrolisati emocije, ljubav prema Veležu je očigledna.

“Prva riječ koja se sjetim kada čujem Velež je “odanost”, navijači su nevjerovatni. Ja ne krijem emocije o Veležu. Kada pričam o Veležu dosta se emocija skupi, to je moj klub. Stalno sam u kontaktu sa Veležom, tako će biti do kraja života. Volio bih da ovaj Velež nadmaši Velež iz naše generacije”, zaključio je Halilhodžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (1)

Vidi sve komentare