Vico Zeljković komentarisao uvođenje VAR-a: Ovim nogomet podižemo na viši nivo

Nogomet 01. jun 202322:28 0 komentara
N1/F.Z.

U organizaciji NS/FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije Premijer lige BiH.

Nakon održanog seminara oglasio se predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković.

Ključni projekat N/FS BiH: Održan teoretski VAR seminar za sudije Premijer lige

Na društvenim mrežama je napisao da je još ranije najavio projekat uvođenja VAR tehnologije jednim od ključnih u narednom periodu.

“Još ranije sam najavio da je uvođenje VAR tehnologije u bh. nogomet jedan od ključnih projekata NS/FS BiH u narednom periodu, a danas su i zvanično počele svojevrsne pripreme za njegovu realizaciju. Licencirani FIFA predavač Igor Radojčić je danas u Etno selu Stanišići održao teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije m:tel Premijer lige. Tokom seminara razgovarano je o brojnim temama i principima za kvalitetno i pravilno korištenje ove tehnologije” te dodao:

“Ovo jasno pokazuje naše opredjeljenje da nogomet u BiH iz godine u godinu podižemo na viši nivo, te da našim sudijama omogućimo kontinuirano i kvalitetno usavršavanje i da ih pripremimo za korištenje nečega što će, ja duboko vjerujem, uz pomoć naših partnera postati bliska budućnost.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad