Vrsaljko pronašao novi posao, ostaje u fudbalu i nakon kraja igračke karijere

Nogomet 22. mar 202322:41
REUTERS/Dylan Martinez

Bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko umirovio se iz reprezentacije, a čini se kako je i njegova bogata fudbalska karijera došla svom kraju. Ogromni problemi s povredama dali su naslutiti kako će ubrzo objesiti kopačke o klin.

Čini se kako nije dugo razmišljao čime će se baviti po završetku igračke karijere jer ga na poznatoj stranici Transfermarkt, koja prati tržište nogometnih transfera, vode kao agenta u poznatoj menadžerskoj agenciji Universal Twenty Two.

Njezin je vlasnik jedan od najmoćnijih Srba u fudbalu, Vlado Lemić, bivši srpski fudbaler, koji je lokalnim nogometnim obožavateljima poznatiji kao “čovjek koji je prodao Luku Modrića u Real Madrid”.

Njegovo kumstvo s Realovom legendom Peđom Mijatovićem i sjajni odnosi s Mourinhom rasprostrli su tepih za dolazak Modrića u Kraljevski klub. Ostalo je historija, a Modrić je i danas najpoznatije ime u njegovoj agenciji, u kojoj je više od stotinu fudbalera.

Lemić je na čelu jedne od najmoćnijih evropskih menadžerskih agencija, a poslove s hrvatskim fudbalerima i talentima vodi preko posrednika Davora Ćurkovića, također licenciranog agenta u njegovoj agenciji. Sad je među agentima registriran i Šime Vrsaljko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad