Zaniolo bi posebnu klauzulu u ugovoru sa turskim klubovima

Nogomet 06. feb 202309:50
REUTERS/Florion Goga

U Romi nepoželjni Nicolo Zaniolo, gotovo sigurno će karijeru nastaviti u Turskoj, ali još uvijek nije poznato da li će njegov novi klub biti Galatasaray ili Fenerbahce.

Posljednje informacije ukazuju na to da su „žuto-plavi“ spremni sa ponudom koja odgovara i Romi i samom igraču. Naknada za transfer iznosit će oko 30 miliona eura, plus bonusi, kao što je ponudio i Bournemouth, ali je Zaniolo odbio da pređe u engleski klub.

Italijanski reprezentativac insistira da u njegovom ugovoru bude i niska otkupna klauzula za klubove iz Italije, kako bi se ovaj vratio u Seriju A, ako ga pozovu iz Milana, ili Juventusa. Zaniolo želi da klauzula maksimalno iznosi 30 miliona eura. Fenerbahce se slaže sa ovom opcijom, dok se u Galatasarayu nadaju da će zaraditi najmanje 35 miliona eura za napadača na kraju sezone.

Jučer je postalo jasno da je Galatasaray u poodmaklim pregovorima sa Romom oko Zaniola, ali dogovora nije bilo. Sada čekamo na sledeći potez Fenerbahcea. Prijelazni rok u Turskoj se završava u srijedu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar