Rukometaši Borca se skinuli za kalendar: Nije bilo lako

Ostali sportovi 24. dec 201509:53 > 09:58
N1

"Norme postoje da bi se rušile", "Slike govore hiljadu riječi", "Raj za ženske oči"... samo su neki od komentara na novogodišnji kalendar Rukometnog kluba Borac iz Banjaluke. Osim hrabrosti na sportskim terenima, rukometaši su pokazali hrabrost i ispred foto objektiva.

U Novi dan se javljala Anđelka Marković koju su ugostili rukometaši Borca u Banjaluci.

Fotografije rukometaša Borca je radio svjetski poznati fotograf Stefan Lupino, a izazvale su veliku pažnju javnosti, ali i oduševljenje žena, a od fotografija je nastao kalendar.

Direktor RK Borac Vladimir Branković je rekao kako kalendar jeste nešto što je inovativno za naše prostore, no da je svaki ozbiljniji klub to već uradio. “Preko privatnih veza smo uspjeli doći do Stefana Lupina i mogu reći da nije lako s njim raditi, ali jeste veoma neobično. Efekat je postignut, kalendari se prodaju i dosta nas knjižara zove da prodajemo u njihovim prostorijama. Smatramo da smo postigli šta smo htjeli. Obožavateljke nas pitaju gdje mogu kupiti kalendare. Štampan je u 2.000 komada, izašao je prije 5 dana i skoro 1.000 primjeraka je prodato“, komentarisao je Branković.

“Bilo je dosta neuobičajeno snimati jer ipak smo mi sportisti i nismo navikli na ovakve stvari, na poziranje i fotografisanje, ali sigurno da ćemo poslije toga više cijeniti ljude koji se bave tim. Iako je Lupino svjetski poznat footgraf, nama je bilo malo neprijatno raditi, ali zadovoljni smo fotografijama“, rekao je igrač RK Borac Mirko Mikić.

Na pitanje u koje svrhe će ići novac, Branković je odgovorio: “Novac ide u funkcionisanje RK Borac, jer mi kao klub mimo sporta djelujemo i humanitarno. Nećemo ići na tu parolu da ćemo novac dati u humanitarne svrhe jer mi to sve radimo”.

Branković je dodao i da će danas biti puštena u rad aplikacija RK Borac. “Tu možete pratiti rezultate kluba, a u dogledno vrijeme će imati informacije i kada će biti održana utakmica i ostale bitne informacije. Aplikacija nije novitet u stilu silikonske doline, ali je novitet za naše prostore i vjerujemo da ćemo se tako približiti našim fanovima“, rekao je Branković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.