Čudesna hrvatska skijašica ostvarila rezultat karijere

REUTERS/Albert Gea

U posljednjem slalomu za žene, voženom u subotu u Soldeu, najbolja je bila Petra Vlhova, ali je hrvatska skijašica Leona Popivić napravila izuzetan poduhvat i došla do prvog podijuma u karijeri.

Vlhova je do pobede u Soldeu došla u ukupnom vremenu 1:51.38, Leona Popović je imala zaostatak od 0.43 sekunde dok se na trećem mjestu našla Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.86) koja je ranije obezbijeila mali Kristalni globus u slalomu.

Za dvadesetpetogodišnju Popović ovo je prvi podijum na trkama Svjetskog kupa, postala je četvrta Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom. Sem Janice Kostelić to su uspjele još samo Ana Jelušić i Zrinka Ljutić.

Shiffrin je već odavno osigurala mali Kristalni globus, a sezonu je završila sa 945 bodova osvojenih u 11 slalomskih trka. Druga je u tom redosledu bila Švicarkinja Wendy Holdener sa 655 bodova, a treća je Vlhova sa 630. Leona Popović se probila na šesto mjesto sa 349 bodova.

U nedjelju će skijašice sezonu Svjetskog kupa zaključiti veleslalomskom trkom nakon čega će Shirffin potvrditi i osvajanje velikog Krisalnog globusa jer u generalnom plasmanu vodi sa 945 bodova, ispred Holdener koja ima 655 i Vlhove 630. Leona Popović je šesta i u generalnom plasmanu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar