Edin Vučelj bronzani na WAKO Evropskom prvenstvu

Edin Vučelj

U Turskoj gradu Antalija odrzano je seniorsko Evropsko prvenstvo u Olimpijskom WAKO kickboxingu gdje je medju 39 drzavnih selekcija ucesce uzela i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Nasi reprezentativci osvojili su tri bronzane i jednu srebrenu medalju.

Edin Vučelj iz Bužima osvojio je bronzanu medalju u kategoriji KL -89kg te je tako član KBV Champion505 i pripadnik Oružanih snaga BiH još jednom pokazao da je jedan od najboljih u ovom olimpijskom sportu.

“Sretan sam što sam i na ovom takmičenju uspio osvojiti medalju za domovinu, ali sam u isto vrijeme tužan jer znam da mi pripada sami vrh. S obzirom na neuređen sistem podrške sporta često je i samo učešće na takmičenju veliki uspjeh. Tako je bilo i ovaj put, za odlazak na ovo takmičenje nisam dobio apsolutno nikakvu podršku državnih institucija, te sam se za financiranje istog morao snalaziti sam. To je sramotno i oduzima mnogo energije, koja na kraju itekako utiče na mentalnu spremnost. U svakakom slučaju ponosan sam na teško zarađenu bronzanu medalju koju sam osvojio za domovinu i nosim je kući u rodni Bužim”, kazao je Vučelj.

Edin Vučelj
Edin Vučelj

Podsjećanja radi, Vučelj je već prije osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu, šest Svjetskih kupova te Svjetsko prvenstvo, te je ovo samo nastavak njegove sjajne sportske karijere.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare