Francuska legenda osuđena za pedofiliju: Nisam znao da je to dječak od 13 godina

AFP

Bruno Martini, bivši francuski rukometni reprezentativac, osuđen je na godinu dana uvjetne kazne zatvora zbog iskorištavanja maloljetnika i snimanja dječije pornografije.

Nekadašnji francuski vratar razmjenjivao je fotografije seksualne prirode s 13-godišnjim dječakom preko Snapchata. Događaj se zbio 2020. godine, a policijski službenici nedavno su uspjeli saznati ko se skriva iza pseudonima “Daddy”.

Otkrili su da se radi o francuskoj rukometnoj legendi, koja je sve priznala policiji. U januaru ove godine pariški sud ga je osudio na godinu dana uvjetne kazne zatvora, 2,5 hiljade eura novčane kazne i dobio je petogodišnju zabranu rada s maloljetnicima.

“Počelo je s koronavirusom, mogao sam potonuti u nasilje, alkohol ili drogu, ali nisam. Izabrao sam seks, radio sam stvari koje nisu uobičajene za mene. Heteroseksualac sam, ali prepustio sam se homoseksualnim aktivnostima”, priznao je u razgovoru za L'Équipe pa dodao:

“Da sam pedofil, otišao bih na TikTok, gdje su mladi, kako mi je objasnio policajac, a ne na Snapchat, gdje je sve puno odraslih.”

Tvrdi da nije znao da se radi o 13-godišnjem dječaku:

“Dijete me je kontaktiralo na Snapchatu. Kad sam saznao da je ta mlada osoba 13-godišnji klinac, zaprepastio sam se. Bilo me sram, policija je pretresla stan u kojem sam živio sa suprugom i kćeri. Odnijeli su računalo, jako me sram zbog svega”, zaključio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad