Kapitenka Radišković: Jako smo ponosne, dat ćemo sve od sebe ne EP-u

Ostali sportovi 12. sep 202209:37 2 komentara

Ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se na Evropsko prvenstvo. Kapitenka Ženske odbojkaške reprezentacije Anđelka Radišković kazala je za N1 kako je osjećaj izvanredan jer su uspjele po drugi put u historiji da se plasiraju na EP.

“Ostvarile smo svoj cilj. Ne mogu reći da nismo očekivali da bismo mogle završite prve u grupi, ali imale smo i malo sreće jer je ekipa Švicarske dobila Grčku i sreća je bila na našoj strani”, kazala je Radišković u Novom danu.

Istakla je kako se od njih to očekivalo jer su prošle godine pokazale kako se od njih može mnogo očekivati. Navijači su im, dodaje, mnogo pomogli.

“Imamo jako mladu i ambicioznu ekipu. Djevojke stvarno hoće da rade. Jako sam ponosna i ono što nas pokreće je atmosfera i raspoloženje. Toga nam ne manjka. Zahvaljujem se publici koja je sve vrijeme uz nas. Naši ljudi su bili u Švicarskoj i bodrili nas. Naši navijači su u jednom momentu nadglasali navijače Švicarske”, kazala je Radišković.

Ističe kako su navijači jako bitan faktor pogotovo ako nije domaći teren.

Kada su u pitanju uslovi u kojima radi Odbojkaška reprezentacija, kazala je kako je malo bolja. Istakla je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo koje im je pružilo podršku. Izrazila je nadu kako će se i drugi uključiti.

“Mi ne igramo za pare već iz ljubavi prema ovome što radimo. Na EP-u ćemo dati sve od sebe i mislim da će ove godine bh. ekipa da blista”, poručila je.

Navela je i to kako joj je drago što žene u bh. sportu dokazuju da mogu jako puno jer su podcijenjene.

“Sada smo 17  u svijetu. Jako smo ponosne i dat ćemo sve od sebe da bude sve bolje i bolje”, kazala je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (2)

Vidi sve komentare