Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić nakon ispunjene norme za Pariz: Medalja sa OI bi bila ostvarenje snova

Foto: N1

Proslavljene bosanskohercegovačke džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić su se kvalifikovale za Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Parizu.

Larisa Cerić se po treći put kvalifikovala na Olimpijske igre, a istakla je kako je veoma ponosna na uspjeh.

“Bilo je dosta teško, ovaj put možda i najteže kvalifikovati se. Imala sam i neke povrede, ali zadovoljna sam. Put nije uvijek lagan, a ja sam na kraju došla do cilja. Cilj su moje treće igre u Parizu. Prezadovoljna sam”, istakla je Larisa Cerić.

Put do Olimpijskih igara je veoma težak.

“Dolaze mlađi sporisti koji su u snazi. Treniraju, ali sam zadovoljna. Cijeli put je bio težak, ali na kraju kvalifikacija ponosna sam. Pored mene tu je i Aleksandra Samardžić i to je prvi put za BiH da ćemo imati dva predstavnika iz džuda”, ističe Cerić.

Za Aleksandru Samardžić će ovo biti prvi nastup na Olimpijskim igrama.

“Jako sam sretna i zadovoljna. Ovo su moje prve Olimpijsk igre. Pokušavala sam normu ispuniti i za prethodne, ali imala sam neke povrede. Sada je plasman tu i veoma sam sretna i ponosna”, ističe Aleksandra Samardžić.

Proslavljeni trener Branislav Crnogorac je rekao koja je tajna uspjeha naših sportistkinja.

“Tajna je čarobni napitak. Ja sam dobar sa Asteriksom i Obeliksom, mala šala. Mi u suštini smo posvećeni onome što radimo. Preozbiljno smo shvatili i ozbiljno smo shvatili kvalifikacije. U džudu su kvalifikacije veoma zahtjevne. Dvije godine naši sportisti koji se bore za nastup na OI. Idu na kontrolna i kriterijska takmičenja i skupljaju bodove. Nakon toga se postavljaju na ranking listu i nakon toga dođemo do Olimpijske norme. Zbog toga sam ponosan što imamo dvije Olimpijske norme. Značaj posebno dolazi kada znamo da u ovom trenutku bh. sportaši imaju tri Olimpijske norme. Prvu je ispunila Lana Pudar, a nakon nje naše heroine Larisa i Aleksandra”, istakao je Crnogorac.

Larisa Cerić je govorila i o ciljevima na Olimpijadi.

“Pariz mi je uvijek bio sretan. 2009. sam bila juniorska prvakinja svijeta, 2015. sam osvojila prvu Grand slam titulu. Nadam se da će mi i treći put Pariz biti sretan, da ću ostvariti svoj san, a to je olimpijska medalja”, rekla je Larisa Cerić.

O ciljevima je govorila i Aleksandra.

“Ja sam sve vrijeme bila fokusirana na normu. Ipak, sada kada je tu i utisci su se slegli. Naše kvalifikacije su zahtjevne i svako ko dođe tamo je konkurentan. Svjesna sam da ima djevojaka koje imaju više od mene bodova, najbitnije je kakav vam je taj dan. Bitno je da budemo spremne, a ja ću samo reći da i ja očekujem puno”, istakla je Samardžić.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare