Mostar domaćin međunarodnog cliff diving trening kampa

Ostali sportovi 13. jul 202211:44 0 komentara
Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo

Grad na Neretvi će krajem idućeg mjeseca po sedmi put ugostiti takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Pored novog nastupa najboljih svjetskih skakača i skakačica na Starom mostu, ove godine će od 23. do 28. augusta biti organizovan i međunarodni cliff diving trening kamp na kojem će vještine brusiti neki budući šampioni.

Legenda cliff divinga, Kolumbijac Orlando Duque, nedavno je u Mostaru prisustvovao svečanom otvaranju obnovljene skakaonice Duradžik u blizini Starog mosta, projekta iza kojeg stoji Kluba skakača u vodu „Mostari“.

Tom prilikom rečeno je da će skakaonica služiti skakačima iz BiH i svijeta, te da su planirana takmičenja, radionice i škole skokova. Mjesec dana kasnije, najavljena je prva aktivnost na obnovljenoj skakaonici.

Krajem idućeg mjeseca, tačnije 27. augusta, Stari most će ponovo biti pozornica Red Bull Cliff Diving takmičenja, a tom prilikom će se od 23. do 28. augusta održati i međunarodni cliff diving trening kamp, na kojem će učesnici iz cijele Evrope trenirati sa bivšim svjetskim prvakom i učiti od njega.

Trening kamp je otvoren za sve talentovane cliff divere iz cijele Evrope, rođene između 23. augusta 2004. i 23. augusta 2006. godine, a prijave se mogu napraviti ovdje. Za prijavu je potrebno ostaviti osnovne podatke, kratki uvod o sebi, video sa kompilacijom skokova (u trajanju od najmanje 60 sekundi), te popis skokova koje izvodite. Prijave će pregledati lično Orlando Duque i 2. augusta objaviti imena najmanje 15 skakača odabranih za kamp.

Orlando Duque

Učesnici će na kampu imati jedinstvenu priliku da uče od velikih imena cliff divinga, koja će im prenijeti svoja znanja i iskustva u svim segmentima bitnim za uspješnu skakačku karijeru.

Nakon raskošne takmičarske karijere, u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti, Duque – inače veliki prijatelj Mostara i naše zemlje – sada je sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Na Duradžiku su se godinama mladi skakači pripremali za skok sa Starog mosta. Možda baš zahvaljujući obnovljenoj skakaonici, Bosna i Hercegovina jednog dana u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu bude imala svoje predstavnike, koji će vještinu steći upravo na Duradžiku. Sve informacije i vijesti o trening kampu i Red Bull Cliff Diving sezoni 2022 dostupne su na zvaničnoj stranici takmičenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad