Navijači Argentine već spremni, jedan je u Kataru od maja

Izvor: REUTERS/Amanda Perobelli

Samoprozvani najvatreniji navijač Argentine Marcelo Martinez u Katar je stigao šest mjeseci pred početak Svjetskog prvenstva. Zanimljiva je i priča dvojice drugara koji su imali ideju da u Katar stignu kolima pa su prošli i kroz Hrvatsku i Crnu Goru.

Martinez je u Katar stigao 3. maja i prvi je navijač Argentine koji je doputovao u zemlju koja je domaćin Mundijala. Zapravo, teško je poverovati da nije sveukupno gledano prvi navijač koji je doputovao u ovu zemlju.

U Dohu je sletio sa zastavom svoje zemlje i plavo-bijelom perikom.

“Od kada sam došao desile su mi se neke sjajne stvari. Ovdje svi vole Messija i Argentinu“, kaže ovaj pedesetčetvorogodišnji advokat.

On se nada da će konačno Messi i ekipa podići Zlatni globus i da će on biti tu da to vidi. A u Kataru je toliko dugo da je uspio da dočeka i Angela di Mariju i Lenadra Paredesa kada su dolazili sa Paris Saint Germainom.

“Čekao sam ih sa zastavom i svojom perikom ispred vrata hotela. Jedan čovjek je naišao i pitao me šta ja to radim. Uzeo je moj broj telefona i poslije mi ponudio da živim dva mjeseca u njegovoj kući besplatno dok on nije tu. Na kraju se produžilo na tri mjeseca. Nije trebalo ništa da radim, samo sam pazio na njegove kućne ljubimce“, ispričao je jednu od svojih anegdota Martinez.

Lako se pročulo za njega pa je od lokalnih klubova dobijao brojne pozive da bude gost na njihovim utakmicama. Nakon utakmice na kojoj je gledao Al-Sailiju od svog sunarodnika Sergija Javijera Vitora na poklon je dobio dres.

Jednako je zanimljiva i priča Federica Gevare i Justina Agvire Saravijandija koji su iz Argentine avionom stigli u Barcelonu sa planom da odatle kolima stignu do Katara. Ali, lako su se njihovi planovi za putovanje života raspršili kada su shvatili da u Katar neće moći da stignu kolima kako su planirali.

“Krenuli smo sa idejom da Katar otvara svoja vrata svijetu, sve smo provjerili prije polaska a onda su se neke stvari promijenile dva mjeseca pred početak Mundijala“, izvijestili su iz Bugarske.

A promijenilo se to da je Katar sve one koji žele da dođu u ovu zamlju kolima obavijestio da za to moraju da traže posebnu dozvolu i da ona košta 1.370 dolara.

Ipak, ovaj dvojac je uživao u putu tokom koga je boravio i u Hrvatskoj i Crnoj Gori:

“U Hrvatskoj u svakom selu možete da sretnete dječaka u Messijevom dresu. U Crnoj Gori smo se izgubili i završili smo u nekoj maloj ulici u kojoj smo pronašli mural Diega Maradone na kome je pisalo ‘Zbogom, zlatni dječače'“, ispričali su oni medijima.

Svjetsko prvenstvo počinje 21. novembra, a Argentina će igrati u grupi C sa Poljskom, Meksikom i Saudijskom Arabijom.

Gaučosi prvi meč igraju 22. novembra protiv Saudijske Arabije, a očekuje se da će u Katar doći više hiljada navijača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar