“Nezamislivo da ruski sportisti marširaju na OI, dok bombe padaju na Ukrajinu”

Ostali sportovi 07. feb 202315:592 komentara
LUDOVIC MARIN / AFP

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo izjavila je da ruskim sportistima ne bi trebalo dozvoliti da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine sve dok traje rat u Ukrajini. Zanimljivo je da je prije samo nekoliko dana Hidalgo rekla da treba razmotriti učešće Rusa u Parizu pod neutralnom zastavom.

„Dok god Rusija nastavlja da ratuje protiv Ukrajine, ne želim da ruska delegacija bude na Igrama u Parizu ’24, smatram to nepristojnim“, izjavila je Hidalgo.

Gradonačelnica ističe da je “nezamislivo da ruski sportisti marširaju kao da se ništa ne događa, da ruska delegacija dođe u Pariz dok bombe padaju na Ukrajinu.”

Njena izjava predstavlja promjenu u stavu nakon pošto je prije nekoliko dana rekla da vjeruje da bi ruski sportisti mogli da učestvuju na Olimpijadi pod neutralnom zastavom.

Ukrajina se nada da će obezbijediti široku međunarodnu podršku za zabranu učešća ruskih i bjeloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će njihovo prisustvo normalizovati ruski napad na njegovu zemlju i učiniti, kako je rekao, teror prihvatljivim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar