Olimpijski Komitet BiH nagradio Lanu Pudar za olimpijsku normu

Ostali sportovi 18. maj 202321:25 1 komentar
Fina/N1

Olimpijski Komitet Bosne i Hercegovine odlučio je nagraditi novi uspjeh Lane Pudar, koja je u Barceloni uspjela izboriti kvalifikaciju na Olimpijske Igre u Parizu.

Pudar je na kraju na 100m delfin tehnikom završila na četvrtom mjestu sa vremenom 58.89, a jučer je završila prva na 200m delfin i time ispunila olimpijsku normu.

S tim u vezi OK BiH nagradio je našu najbolju plivačicu sa 30 hiljada maraka, a novac bi trebao služiti kao pomoć u nastavku priprema pred Olimpijadu koja se održava sljedeće godine.

“Ovo je nastavak „Programa+“ OK BiH za naše najbolje sportiste, odnosno evidentne Olimpijske kandidate OI Pariz 2024 kao što je naša Lana Pudar. Ovim programom OK BiH konkretno podržava vrhunske sportiste/potencijalne olimpijce u njihovim naporima da ostvare vrhunske rezultate na Olimpijskim igrama Pariz 2024.”, objavili su iz OK BiH na njihovom Facebook profilu.

Iz Olimpijskog Komiteta Bosne i Hercegovine obećali su jednako pomoći i druge sportiste koji uspiju obezbijediti A normu za Olimpijadu u Francuskoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare