Počinje rukometna Premijer Liga, Divković: RK Krivaja nas obavezuje na profesionalan rad

Ostali sportovi 02. okt 202314:03 0 komentara
RK Krivaja

Uskoro počinje nova rukometna sezona u Bosni i Hercegovini, a RK Krivaja odrađuje i posljednje pripreme pred start Premijer Lige Bosne i Hercegovine.

Krivaja već nekoliko sezona igra dobar rukomet, te nam je očekivanja za novu sezonu iznio trener Ivan Divković. Bivši A reprezentativac BiH Ivan Divković sa ekipom Krivaje ulazi u njegovu drugu trenersku sezonu.

Ovog vikenda počinje BH telecom Premijer liga BiH. Da li vaša ekipa spremno dočekuje početak nove sezone?

“Zbog kašnjenja samog početka prvenstva, mogu reći da ulazimo spremni u početak prvenstva i bez povrijeđenih igrača što je u ovom trenutku i najvažnije za našu ekipu.”, rekao je Divković.

RK Krivaja

Vaša ekipa je doživjela određene promjene u odnosu na prošlu sezonu. Kakve su ambicije i realna očekivanja u novoj sezoni?

VEZANE VIJESTI

“Naše ambicije su sredina tabele, ekipa je jedna od najmlađih u ligi, najvažnije nam je da psihički sazrijemo i spoznamo svoju kvalitetu. Ukoliko to uspijemo onda svaku utakmicu imamo pravo da se nadamo pobjedi. Realno je da se ekipa pomjeri za nekoliko mjesta na tabeli ukoliko nas povrede zaobiđu. Bogata tradicija RK Krivaja obavezuje sve nas u klubu na profesionalan rad i pristup u svakom segmentu.”, kaže trener Krivaje, koji je afirmaciju i stekao u rodnim Zavidovićima.

U prvom kolu Premijer lige BiH ovog vikenda Krivaja gostuje kod RK Borac u Banja Luci. Šta očekujete od ove utakmice?

“Borac je uvijek favorit na domaćem terenu, za razliku od protekle sezone pojačali su se na većini pozicija, samim tim mislim da su i kvalitetniji nego protekle sezone. Ukoliko mi budemo imali odgovarajući pristup, izraženu želju za pobjedom moze se očekivati kvalitetna utakmica i dobar rezultat. Svakako ćemo uložiti maksimalan napor i na taj način pokušati doći do povoljnog rezultata”, tvrdi Divković.

Krivaja u prvom dijelu sezone ima težak raspored. Da li su igrači spremni da ostvare povoljne rezultate protiv ekipa, koja su na “papiru” favoriti?

“Prvi dio prvenstva voljom žrijeba donio nam je teži raspored, igramo sa ekipama koje pretenduju na sami vrh Premier lige. Za nas to ne treba biti opterećenje, upravo suprotno, shvatit ćemo to kao izazov i da vidimo jesmo li spremni za novi iskorak. Moramo vjerovati u ovo što radimo, moramo težiti ka boljem, jer samo tako ćemo doći do rezultata. Mišljenja sam da možemo odigrati kvaliteno ove utakmice i da smo spremni za to“, zaključio je trener RK Krivaja Zavidovići Ivan Divković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad