Preminula velika legenda sporta u Crnoj Gori

Izvor: FK Lovćen

Čovjek kog su s pravom zvali ocem crnogorskog rukometa, Miodrag Miško Popović, preminuo je u 81. godini, javljaju "Vijesti".

Kao nekada u Lovćenu i Cepelinu, tako je sada i u Perperu sa dugogodišnjim saradnikom Vaskom Ćeranićem oblikovao najmlađe rukometaše sa Cetinja, ali i drugih crnogorskih gradova, a najviše je imponovalo kako igraju njihova djeca – brzo, moderno, bez zadržavanja lopte.

Nije bio tvrdoglav i insistirao na starom stilu rukometa, išao je u korak sa trendovima i bio pravi primjer, a jedan od najvećih bisera koji je iznjedrio je čuveni Veselin Vujović, jedan od najboljih rukometaša svih vremena.

Njegovim odlaskom, Cetinje i Crna Gora su izgubili velikana kojem moraju da se oduže. Kada se sagradi nova dvorana, vrlo je moguće da će se zvati “Miodrag Miško Popović“.

“Kao što je Aleksandar Nikolić bio patrijarh jugoslovenske košarke, zbog čega je “Pionir“ nazvan po njemu, tako je i Popović patrijarh crnogorskog rukometa i zaslužio je da njegovo ime bude večno zapisano“, pišu “Vijesti“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar