Radišković za N1: Zaslužujemo trostruko bolje uslove, a spavamo na podu (VIDEO)

Ostali sportovi 16. aug 202212:17 > 12:24 2 komentara
Instagram

Ženska odbojkaška rezeprezentacija BiH učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine i pored brojnih problema koje ima Odbojkaški savez.

“Možda nemamo uslove, ali imamo srce” – objavljuju reprezentativke BiH koje su u samo nekoliko dana priprema prešle na točkovima 3500 kilometara.

Jedna od najboljih bh. odbojkašica, Anđelka Radišković bila je gošća emisije Novi Dan na N1 televiziji.

Razgovor sa Almom Dautbegović – Voloder naša reprezentativka je počela reakcijom na ružno iznenađenje, kada su jutros naše odbojkašice stigle nakon pređenih 3 i po hiljade kilometara da bi spavale u konferencijskim salama hotela u Sarajevu, umjesto u svojim sobama.

Kapitenka reprezentacije Bosne i Hercegovine je objasnila šta se dogodilo, ali i kritikovala institucije koje ne prepoznaju potrebu da ove sportašice imaju dobre uslove za razvoj i rad.

“U posljednjih nekoliko dana smo imale tri duga putovanja. Morali smo da se snalazimo i da zakazujemo prijateljske mečeve i dobile smo jednu priliku da se spremamo uz odigrane prijateljske utakmice, pa ćemo da vidimo kako će to da bude. Stigle smo jutros u pet sati ujutro u hotel. Dočekalo nas je veliko iznenađenje da nemamo sobe.”, kaže kapitenka reprezentacije Anđelka Radišković, dodavši da nije poznato čija je krivica što su djevojke morale “odmoriti” u konferencijskim salama hotela u kojem odsjedaju.

“To nije moj posao, da se ja baš tim bavim. Meni je samo žao što smo mi zaslužile, ne duplo, nego troduplo bolje uslove, pogotovo poslije svega što smo napravile prošle godine, gdje smo osvojile Zlatnu ligu, gdje smo se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i žao mi je što je naš savez tražio pomoć od države, i moram da se osvrnem na žensku košarkašku reprezentaciju, one su dobile adekvatna sredstva. Naši ljudi iz Saveza su slali dopis na koji nisu dobili ni odgovor, a o sredstvima da ne govorim. Žao mi je što smo se doveli u tu situaciju da u državi počinju da razdvajaju sport, pogotovo kada su reprezentacije u pitanju”, rekla je Radišković.

Kapitenka reprezentacije iz silnih problema ipak izvukla najpozitivnije.

“To gdje smo mi spavale nije podrum, već soba za sastanke, ali bio ili ne bio podrum, meni je žao jer su nas doveli u takvu situaciju, jer poslije svega, čija god je krivica, žao mi je jer kao kapiten moram da pohvalim ovu ekipu i stručni štab, jer ono što nas trenutno drži zajedno je naša energija i energija koju imamo. Bez obzira na sve, ni jednog momenta nismo dozvolili da nam se ta atmosfera poljulja”, tvrdi Radišković.

Biti pozitivan, međutim, nije uvijek lako.

“S obzirom da toliko godina igram za reprezentaciju, i ne samo ja, jer ima još djevojaka koje tu igraju dugi niz godina, nama novac nije bitan. Da smo tu zbog novca, nikada ne bismo zaigrale za ovaj grb. Mi smo prvenstveno tu zbog nas, zbog države. Lijepo je kada sa reprezentacijom nešto napravimo, kada se malo maknemo sa dna. Ne moramo mi više da budemo izduvni ventil svima. Neka i oni malo razmišljaju kako će da pobjede Bosnu i Hercegovinu.”

Cijeli razgovor Anđelke Radišković sa Almom Dautbegović – Voloder pogledajte u sljedećem videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad