Ronaldo saznao svoju poziciju, ko će večeras osvojiti Zlatnu loptu?

Izvor: REUTERS/Benoit Tessier

Prestižna nagrada, Zlatna lopta, koja se svake godine dodjeljuje najboljem fudbaleru planete večeras će oko 21:30h u Parizu dobiti novog vlasnika.

France Football, koji svake godine dodjeljuje nagrade za najboljeg fudbalera planete ove godine promijenio je format takmičenja, tako da se više ne gleda učinak fudbalera u jednoj kalendarskoj sezoni, već jedna cijela fudbalska sezona.

Na završnoj listi kandidata nalazi se 30 fudbalera, a neke od njih France Football je već objavio preko svojih službenih profila sa društvenih mreža.

Tako je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Cristiano Ronaldo, za učinak u prošloj sezoni zaslužio 20. mjesto na listi, dok je napadač Juventusa Dušan Vlahović na diobi 17. mjesta sa Luizom Diazom iz Liverpoola i veznjakom Manchester Uniteda Casemirom.

Ronaldo je, prema onome što je objavljeno dobio 18 glasova, a France Football će postepeno do početka ceremonije objavljivati rezultate glasanja.

Uveliko se špekulira ko bi mogao biti dobitnik ovogodišnjeg Ballon D'Ora, a većina se slaže da će to biti Francuski napadač Karim Benzema, koji je prošle sezone postigao 44 gola na 46 utakmica, te je bio najzaslužniji što je Real Madrid postao prvak Evrope.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar