Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

Ostali sportovi 08. sep 202211:47 0 komentara
Sportske igre paraplegičara

Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, koje se realizuje u Zenici od 8. do 10. septembra.

Sportske igre paraplegičara dokazuju da sport nije privilegija samo za ljude bez invaliditeta, naprotiv, on kao specifično područje ljudskog djelovanja osnažuje samopouzdanje i ima izuzetan značaj u održavanju stabilne psiho-fizičke kondicije, posebno osoba sa invaliditetom.

Promocija zdravlja, ljudskih prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom kroz sport predstavljaju jedan od ciljeva Saveza, kao i samih igara.

Svečano otvorenje Međunarodnog otvorenog prvenstva i XVIII sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize će se održati u petak, 09. septembra sa početkom u 09.00h na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” u Zenici.

Svečano otvaranje igara počinje defileom učesnika na čijem čelu će biti proslavljeni paraolimpijac, učesnik treće paraolimpijade, bacač kugle Dževad Pandžić, saopćili su organizatori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad