Svjetska medalja stigla na Ilidžu, Muzur ugostio karatistu Anesa Bostandžića

Ostali sportovi 10. nov 202211:45
Općina Ilidža

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ugostio je Ilidžanca Anesa Bostandžića, člana Karate kluba Champion i reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu do 21 godine osvojio bronzanu medalju.

“Drago mi je da je Anes naš redovan gost, što znači da je nastavio s kontinuitetom zapaženih nastupa i rezultata na velikim takmičenjima. Ponosan sam što u našoj lokalnoj zajednici treniraju i stasavaju nove generacije sportista i šampiona poput našeg Anesa“, kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Načelnik Muzur je naglasio da ga raduje svaki rezultat i uspjeh ilidžanskih sportista koji na taj način promovišu Bosnu i Hercegovine i ali i našu lokalnu zajednicu.

“Sportisti poput Anesa istinski su pokazatelj da je naše nastojanje za poboljšanjem sportske infrastrukture na području naše općine itekako opravdano i neophodno”, rekao je Muzur, koji je karate reprezentativcu ovom prilikom uručio i simboličnu novčanu nagradu.

Bostandžić je u bliskoj prošlosti osvojio prvo mjesto u juniorskoj Svjetskoj ligi, dok se na Evropskom prvenstvu okitio bronzanom medaljom koju je potvrdio i nedavnim bronzanim odličjem na Svjetskom prvenstvu do 21 godine koje je održano u Konyi, gdje je bio među najmlađim takmičarima.

“Iznimno sam zahvalan na podršci koju imam od Općine Ilidža i načelnika Muzura, koji aktivno prate moj razvoj kroz sport. Ponosan sam što sam i prilici da kroz nastupe na velikim takmičenja pored mog kluba i države promovišem i našu Ilidžu i siguran sam da ću, uz Božju pomoć, to isto činiti i u seniorskoj konkurenciji”, poručio je 18-godišnji Bostandžić, koji se ovih dana okitio i titulom ekipnog prvaka Balkana.

Prijem u Općini Ilidža Bostandžić je iskoristio i kako bi načelniku Muzur poklonio knjigu “Šampion sam”, koja je svojevrsna autobiografija ovog bh. karate reprezentativca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar