Tragedija: Bivšeg svjetskog prvaka zatrpala lavina, poginuo je na licu mjesta

Ostali sportovi 31. jan 202308:35
AFP

Svijet alpskog sporta rastužila je vijest koja je stigla iz Japana. U 32. godini poginuo je Kyle Smaine, bivši prvak svijeta u half pipe skijanju.

Sve se dogodilo na japanskoj planini Hakuba Norikura. Smaine je bio u društvu prijatelja, a u jednom trenutku zatekla ih je lavina koja je ubila spomenutog skijaša i njegova prijatelja, a ostala dvojica njegovih prijatelja čudom su preživjela, i to bez većih posljedica.

”Vidjeli smo kako se lava spušta prema nama. Čuli smo udarac i shvatili smo da se sprema kaos. Počeli smo trčati, ali snijeg nas je poklopio”, rekao je preživjeli skijaš.

”Bilo je to kao iz noćne more. Adam, Kyle i još jedan skijaš pokušali su pobjeći. Adam je 25 minuta bio zakopan na dubini od jednog i pol metra. Pravo je čudo što je to uspio preživjeti. Drugi skijaš ležao je nasuprot njega, međutim nije uspio preživjeti. Kylea Smainea lavina je odbacila 50 metara u zrak pa ga zatrpala. Nažalost, nije preživio. U blizini su bili liječnici koji su nam došli pomoći, ali nije bilo spasa. Adam i ja ćemo ovo pamtiti do kraja života. Ne znam kako živjeti s tim slikama u glavi…” rekao je Grant Gunderson, fotograf koji je snimao Smaineove avannture.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar