Tuka pred nastup u Parizu: Vrijeme je za brzu trku, prošao sam kroz težak period

Amel Tuka
Amel Tuka (Fena)

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sutra će nastupiti na mitingu Dijamantske lige koje će se održati u Parizu.

Sjajni Tuka ističe kako se veoma dobro spremio za nastup, te da može do dobrog rezultata.

“Što se tiče Pariza, očekujem jako brzu trku sutra navečer, jer je većina u sjajnoj formi sto pokazuju njihovi trenutni rezultati. Poslije nekoliko uvodnih trka koje sam imao vrijeme je došlo za jednu brzu trku i spuštanje vremena na 800m”, rekao je Amel.

Osvrnuo se i na prethodne nastupe.

“U Rabatu sam se osjećao sjajno u toku trke tako da isto očekujem ovdje u Parizu. Ono što ne znate, niti sam htio potencirati, dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, pa je i sve to utjecalo na ‘lošije’ rezultate i sporije ulaženje u formu iako sam trenirao jako, jako dobro. Čak i po povratku iz Maroka, dva dana sam se osjećao jako loše, imao sam velike mučnine, probleme sa stomakom, pa se nadam da to neče ostaviti traga na moje tijelo i da ću izvući svoj maksimum u narednim trkama”, ističe Tuka, a potom dodaje:

“Općenito poslije svega sto mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na ti da konačno mogu da uživam u ovome sto volim da radim.”

Trka Dijamantske lige na 800 metara u Parizu na rasporedu je sutra, a Tuka će na stazu od 21 sat i 54 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare