Tyson bi volio da isproba novi psihoaktivni lijek

Izvor: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Nekadašnji svjetski šampion, bokser u penziji, Mike Tyson rekao je da bi rado "bio žrtve jagnje" u testiranju novog psihoaktivnog lijeka nazvanog DMTX. Ako ga možemo nazvati lijekom.

Tyson je već ušao u ozbiljan biznis sa proizvodnjom medicinskog kanabisa i raznih proizvoda na bazi marihuane, a u razgovoru sa britanskim ekspertom Grahamom Hancockom rekao je da bi pristao da bude „zamorče“ u testiranju nove psihoaktivne supstance koja se ubrizgava direktno u krvotok i ima dejstvo tokom jednog sata od unošenja.

„Široj javnosti još nije poznato. Zove se DMTX, a kao što svi znaju DMT od koga se pravi garantuje sjajnu ‘vožnju’ koja traje 12 do 15 minuta. Raketa koja vas lansira na drugu stranu realnosti. Pronašli su sistem kojim praktično injekcije DTM produžavaju to putovanje“, pojasnio je Tyson.

„Volio bih da probam jednom“, dodao je nekadašnji šampion svijeta pa je dobio i savjet:

„Obrati se Imperial koledžu u Londonu, vjerujem da bi rado razgovarali sa tobom“.

DMT je jedan od najpoznatijih halucinogena na svijetu, sličan je narkotiku LSD, ali naučnici i ljekari tvrde da on pospešuje povezivanje dvije hemisfere mozga te da, ako se ispravno dozira uz dodatnu terapiju, pomaže u liječenju različitih psihičkih oboljenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar