Tyson optužen za još jedno silovanje početkom 1990-ih

Izvor: AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Jedna žena je optužila bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Mikea Tysona da ju je silovao početkom 1990-ih u tužbi podnesenoj u New Yorku ovog mjeseca.

Žena, koja zahtijeva odštetu od pet miliona dolara, rekla je da ju je Tyson silovao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u New Yorku i da je pretrpila „fizičke, psihičke i emocionalne povrede“ u godinama od tada.

Izjava te žene ne navodi datum napada, već samo kaže da se to dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Desiree Washington rekla da je Tyson silovao u Indianapolisu. Tyson je 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.

Tužba u New Yorku je podnijeta prema Zakonu o preživjelim odraslim osobama. Žena je u svom iskazu navela da je ušla u Tysonovu limuzinu i da je bokser odmah počeo da je dodiruje i pokušava da je poljubi.

Ona želi da zadrži svoju anonimnost.

Advokat koji je zastupa je rekao da njegova kancelarija nije jednostvano vjerovala ženi na riječ, već je istražila njene navode i utvrdila da su „veoma vjerodostojni“.

Advokatska kancelarija je danas saopštila da ne može dalje da komentariše slučaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar