Velika Britanija odbila vize srpskim sportistima, među njima i šampionka svijeta

N1

Velika Britanija uskratila je vize polovini članova tekvondo reprezentacije Srbije koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u Manchesteru od 18. do 21. maja, izjavio je za Tanjug generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije (TSS) Miroslav Krklješ.

On je naveo da je jedna od onih koji još uvek nisu dobili vizu i svjetska prvakinja Vanja Stanković.

Krklješ kaže da je TSS pre tačno mjesec dana podnio zahtjev za izdavanje viza našim reprezentativcima, a da od toga pola reprezentacije nije dobilo vize.

“U 13 sati imamo avion za Manchester, a naša reprezentacija odlazi sa pola tima. Ušli smo u procedure 18. aprila, sve procedure smo ispoštovali, jasno su nam dali do znanja da je rok za izdavanje viza 15 dana, pošto nam je ovo nije prvi put da učestvujemo na nekom velikom takmičenju u Engleskoj”, navodi generalni sekretar TSS.

On kaže da su neki sportisti juče dobili vize, drugima je rečeno da će dobiti ovog utorka, dok će neki od njih verovatno dobiti sutra, a registracija i mjerenje počinju već sutra, a prve borbe u četvrtak.

Jedna od takmičarki je svetska prvakinja Vanja Stanković koja bi već u četvrtak trebalo da ima borbe, a još nije dobila vizu.

Krklješ kaže da su imali više od pet intervenija britanskoj imigracionoj centrali, da je i organizator urgirao, urgirali je i TSS ambasadi, ali, kaže, nemate kome da se obratiti pošto se javlja sekretarica, zatim vas prebace na izdavanje viza, a oni kažu “u obradi su”.

“Jednostavno, ruke su nam vezane. Znali smo da će procedura vađenja viza biti komplikovana, namjerno smo krenuli dosta ranije i nismo uspeli još uvijek da dobijemo vize za nase sportiste”, poručuje Krklješs.

On ističe da, do sada, nikada nisu imali probleme.

Komentari (0)

Vidi sve komentare