Đoković: Ne kajem se, nadam se da ću igrati na US openu

Tenis 21. mar 202317:10 komentara
REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković se nada da će moći da igra na US openu ove godine, tj. da će do tada biti ukinuto pravilo da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u SAD.

“Ne kajem se“, rekao je Đoković u ekskluzivnom intervjuu za CNN.

“U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natjera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alcarazu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1.”

Đoković je u Indian Wellsu slavio pet, a u Miamiju šest puta.

“Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Wellsu i Miamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspjeha tamo, ali donio sam svjesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promijeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu.”

Ponovio je Novak da su grand slamovi za njega najvažniji u ovoj fazi karijere. Pravilo o zabrani ulaska nevakcinisanim strancima trebalo bi da bude ukinuto u maju, a US open počinje krajem augusta.

“Zaista želim da budem u New Yorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživio sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti“, zaključuje Novak.

Đokovićev sljedeći turnir trebalo bi da bude masters u Monte Carlu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad